Zit de verdwenen Porsche van wijlen James Dean ergens achter een muur verstopt?

30/09/2015 - 12:17

Er is namelijk een manskerel die dat beweert. In ruil voor keiharde cash wil hij wel vertellen waar die muur zich ergens bevindt.

Exact zestig jaar geleden, op 30 september 1955, vlamt de toen waanzinnig populaire acteur James Dean met zijn Porsche 550 Spyder op een tegenligger. Hij is samen met zijn monteur onderweg naar een race en beiden worden ze uit de Porsche geslingerd. De monteur is nog redelijk levend, maar James Dean is morsdood.

Het wrak van de Porsche gebruikt men voor 'rij veilig campagnes', maar verdwijnt in de jaren zestig plotseling. Het gaat op een transporter van Florida naar Californië en vertrekt wel in Florida, maar komt nooit in Californië aan.

Een Amerikaans automuseum liet tien jaar geleden weten dat ze er één miljoen dollar voor over hebben om het wrak in hun handen te krijgen.

Maar nu komt het strafste van al: er is een sujet opgedoken die beweert dat-ie weet waar de overblijfselen van de 550 Spyder zich bevinden. Achter een muur namelijk. Lang geleden zou zijn vader de auto in een geheim bouwsel verstopt hebben. De man zou nog wel eens gelijk kunnen hebben ook: hij weet details over de auto die niemand anders kan weten. Hij wil enkel vertellen waar die muur zich precies bevindt, als er op papier gezet wordt dat hij een flink deel van de één miljoen dollar in zijn zak mag steken.

Facebook comments